Kavrulmuş badem; pek çok yemiş çeşitlerinden bir tanesidir. Badem badem ağacında yetişen ve çağla adı verilen yeşil meyvenin zamanla değişimi sonucu oluşan bir besin maddesidir. Çağla ilk oluştuğunda eriğe benzemektedir. Fakat bir süre sonra dış kabuğu ve içerisinde yer alan tıpkı bir jöleli andıran kısım kat bir hal alır. Bu aşamaya gelen meyve bademi oluşturur.
Badem çok faydalı bir besin maddesi olup hem çiğ hem de kavrulmuş olarak tüketim imkânı bulunmaktadır. Kavrulmuş yemişler de yüksek oranda trans yağ oluştuğu için daha çok kavrulmuş hali ile tüketilmesi gerektiği birçok Uzman tarafından önerilmektedir. Damak zevkine daha fazla hitap ettiği de bir gerçektir. Özellikle evde kendi imkânlarımız kullanarak
kavrulmuş bademlerini kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey kendinize uygun bir döküm tava ayarlamaktır. Ayrıca fırında da kavrulmuş badem yapabilirsiniz. Bu arada daha sağlıksız olduğu bilinse dahi pek çok tatlının yapımında da kullanılmaya devam edilmektedir. Özellikle sütlü tatlıların yapımında
kavrulmuş bademin ayrı bir yeri bulunmaktadır.
Kavrulmuş badem de çiğ badem kadar olmasa da bazı faydalar sağlar. Badem kavrulmuş olarak yenildiğinde lezzeti nedeniyle daha fazla tüketileceği için bir süre sonra ciddi anlamda tüketim alışkanlığına neden olur ve tüketilen bu
kavrulmuş bademler size kalori ile kilo olarak geri döner. Eğer kilo sorununuz var ise mutlaka kavrulmuş bademden uzak durmaya özen göstermeniz sizin için daha faydalı olacaktır.