Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk olarak bir tencereye iki su bardağı su ve iki su bardağı toz şekerini katalım. Daha sonra şekerler eriyene kadar iyice karıştıralım. Şerbet kaynamaya başladıktan hemen sonra altını kısalım ve tam olarak 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. 2 damla limon suyunu ise şerbeti ocaktan almadan tam 15 dakika öncesinden katalım. Şerbet olduktan sonra ise ocağın altını kapatarak soğumaya bırakalım.
Derince bir kaba 125 gram tereyağını koyalım ve üzerine 1 tane yumurtanın sarısını ekleyelim ve akını ayıralım.
Daha sonra ise sıvı yağı ve pudra şekeri, irmiği ve yarım paket kabartma tozunu kaba ekleyelim. Kapta bulunan bütün malzemeyi elimiz ile güzel bir şekilde yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz bu karışıma az bir şekilde unu katarak karıştırmaya devam edelim. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra dinlendirmeye bırakalım. Ayırmış olduğunuz yumurta akını ve haşhaşı ayrı bir kaba koyalım ve yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım. Yuvarlamış olduğunuz hamurları ilk önce yumurta akına ve hemen ardından haşhaşa bulayalım. Hamurun üzerine birer tane badem yerleştirelim. Daha sonra yapmış olduğumuz bu işlemleri devam ettirelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına koyalım. Yaklaşık olarak hamurları 30-35 dakika arasında pişirelim. Pişen haşhaşlı bal badem tatlısını fırından çıkardıktan sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökelim. Yaklaşık olarak 15- 20 dakika boyunca şerbette bekletip ve daha sonra servis edelim.
Afiyet Olsun.