Çikolatalı badem şekerinin yapımı son derece kolaydır. Eğer çiğ badem seçmiş iseniz tavada kavurun ve soğuması için bekleyin. Bir kabın içerisine tereyağını atın ve eritin. Ocağı kapatarak üzerine çikolatayı ilave edin. İçerisinde kaynar su bulunan bir tencerenin içerisine oturtarak sıcaklığı etkisiyle eritin. Daha sonra badem tanelerini bu çikolata karışımının içine atarak her tarafının çikolata ile kaplanmasını sağlayın. Bir tepsiye yağlı kâğıt serin ve bademleri çikolatanın içinden alarak birbirine değmeyecek şekilde buraya dizin.
Bu işlem tamamlandığında tepsiyi buzdolabına kaldırın ve yaklaşık yarım saat çikolataların biraz katılaşmasını bekleyin. Daha sonra çikolatalı bademlerin üzerine süzeği ile kakaoyu eleyin tepsiyi hafif sallayarak kakaoya iyice kaplanması gerekir.
Çikolatalı badem şekeri hazır. Bu gayet doğal bir lezzettir. Arzu ederseniz şekeri karemelize ederek önce buna daha sonra çikolataya batırabilirsiniz. Bu arada kakao yerine Türk kahvesi ya da toz Antep fıstığı da ekebilirsiniz.
Afiyet Olsun.