{ "title": "Kabuklu Badem", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Kabuklu-Badem-35.jpg", "date": "20.01.2024 11:52:46", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Kabuklu Badem; Sert kabuklu meyveler arasında yer alan badem besin değeri yüksek bir besindir. Yaz aylarında çağla olarak yediğimiz bademin zamanla dışı sertleşerek kabuk haline gelmektedir. Bademin dış kabuğu sertleşmeden de kuru yemiş olarak kavrulup yenmektedir. Özel günlerde düğünlerde mutlaka tadına bakmışsınızdır. Bağlarda, köylerden toplanan bademler güneş ışığında doğal olarak kurutulmaktadır. Çok sulama gerektirmeyen bademler yağmur, güneş ve toprağın etkisi ile bir E vitamini deposudur. Özellikle çocuklar için çok gerekli bir besin olan badem çok kıymetli olduğu içinde pahalı bir üründür. Köylerden toplanan kabuklu bademleri kuruttuktan sonra kabukları ile saklanmakta ve ihtiyaca göre kırılmaktadır. Pastalar da keklerde misafir geldiği zaman tüketmekte olduğumuz badem üstelik çok pahalı bir meyvedir. Pilavların içerisine bile katılan bademleri mutlaka tüketmek gerekmektedir.

Kabuklu Bademin Kullanımı

Marketlerden kabuksuz haliyle alınan bademlerin kabukları kırılmadan kabuklu badem şeklinde de köy pazarlarından almak mümkündür. Ayrıca kabuksuz bademi hemen tüketmeniz gerekirken kabuklu bademi, istenilen zamana kadar saklamanız mümkündür. Kabuklu bademleri her yerde kullanılamayacağı için bademli pilav veya iç pilav yapılacağı zaman kabuklu bademleri soymak veya kırmak gerekmektedir.
" } ] }