Hamilelikte badem; tüketilmesi pek çok Uzman doktor tarafından özellikle tavsiye edilmektedir. Anne adayları hamilelikte acaba ne yesem bebeğim için daha faydalı beslenmiş olurum sorusuna sürekli cevap ararlar. Bu dönem onlar için çok hassas bir süreçtir ve bu dönemi rahatlıkla atlatabilmek için en sağlıklı şekilde beslenmenin gerçekleştirilmesi gerekir. Badem hamileler için ideal bir besin maddesidir. Badem içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller ile pek çok çerezi de geride bıraktığı için en fazla tercih edilen yemiş türüdür. Fakat bademi hamilelikte ya da normal dönemlerde tüketirken hem aşırıya gidilmemesi hem de çiğ olarak tüketimin tercih edilmesi tavsiye edilir. Bu arada gebelikte anne karnında ciddi çatlaklar meydana gelebilir. Bu çatlakların oluşumunu azaltmak ve tedavi etmek için badem yağından istifade edilebilir.
Hamilelikte badem tüketimini faydaları nelerdir?
Bademin hem annenin sağlığında hem de bebeğin beyin ve fiziksel gelişiminde büyük rol oynadığı bilinmektedir.
Badem içerisinde yüksek miktarda kalsiyum içerdiğinden hamilik döneminde annenin ve bebeğin ihtiyaç duyduğu kalsiyumun bir kısmı bademden sağlanabilir. Bu sayede diş, kemik gelişimi hızlanır.
İçerdiği proteinler vasıtasıyla ceninin kas yapısının gelişmesine büyük katkı sağlar.
Anne adayının doğum anında ihtiyaç duyacağı güç ve kuvvetin depolanması bakımından önemli bir besin maddesidir.
Badem içerisinde bulunan proteinler sayesinde bebeğin ideal doğum kilosuna kavuşması hızlanır.
Badem yüksek oranda lif içeren bir besin maddesidir. Bu nedenle anne adaylarının en çok yakındıkları sağlık sorunlarından bir olan kabızlığın önlenmesinde rol oynar.
Bebeklerin sağlıklı bir deriye sahip olarak dünyaya gelmesine katkı sağlar.
Bebeğin ve anne adayının saçlarını kuvvetlendirir. Bu işlevi ise içerisinde bulunan E vitamini ile sağlar.
Ayrıca hamilelikte badem yüksek tansiyon riskini de azaltır.