{ "title": "Çikolatalı Badem Şekeri", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Cikolatali-Badem-Sekeri-44.jpg", "date": "19.01.2024 18:25:24", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Çikolatalı badem şekeri; klasik badem şekerinden lezzet ve görünüm olarak oldukça büyük farklara sahiptir. Badem şekeri Ülkemizde özellikle Mardin ve Diyarbakır illerinde yoğun olarak üretilen bir lezzettir. Günümüzde badem şekerlerinin renkli şekilde üretildiği de görülmektedir. Özellikle bu renkli drajeler çocuklar tarafından büyük ilgi görmektedir. Çocukların badem yemesini sağlamak amacıyla doğal badem şekerleri yapmak isteyenler için sizlerle çikolatalı badem şekerinin yapımını paylaşmak istiyorum. Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çocuklar ve yetişkinler için ideal bir atıştırmalıktır. Buzdolabında günlerce muhafaza edebilirsiniz.

Çikolatalı badem şekerinin için malzemeler
Çikolatalı badem şekeri nasıl yapılır?

Çikolatalı badem şekerinin yapımı son derece kolaydır. Eğer çiğ badem seçmiş iseniz tavada kavurun ve soğuması için bekleyin. Bir kabın içerisine tereyağını atın ve eritin. Ocağı kapatarak üzerine çikolatayı ilave edin. İçerisinde kaynar su bulunan bir tencerenin içerisine oturtarak sıcaklığı etkisiyle eritin. Daha sonra badem tanelerini bu çikolata karışımının içine atarak her tarafının çikolata ile kaplanmasını sağlayın. Bir tepsiye yağlı kâğıt serin ve bademleri çikolatanın içinden alarak birbirine değmeyecek şekilde buraya dizin. Bu işlem tamamlandığında tepsiyi buzdolabına kaldırın ve yaklaşık yarım saat çikolataların biraz katılaşmasını bekleyin. Daha sonra çikolatalı bademlerin üzerine süzeği ile kakaoyu eleyin tepsiyi hafif sallayarak kakaoya iyice kaplanması gerekir. Çikolatalı badem şekeri hazır. Bu gayet doğal bir lezzettir. Arzu ederseniz şekeri karemelize ederek önce buna daha sonra çikolataya batırabilirsiniz. Bu arada kakao yerine Türk kahvesi ya da toz Antep fıstığı da ekebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }