{ "title": "Buzlu Badem", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Buzlu-Badem-41.jpg", "date": "19.01.2024 23:51:04", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Buzlu badem; bademin farklı kullanım türlerinden biridir. Buzlu badem, özellikle yaz aylarında ya da sahil bölgelerinde serinlemek ve yaz sıcaklarının neden olduğu hararetten kurtulmak amacıyla çok fazla tercih edilen bir üründür. Başta kavrulmuş, çiğ olarak çerez şeklinde ya da kaplanmış şeker şeklinde tüketilen bademin bir başak tüketim şekli de buzlu bademdir. Buzlu bademin hem yapılışı çok pratiktir hem de bir o kadar düşük maliyet gerektirir. Bu nedenle de tüketimi oldukça yaygındır. Buzlu bademin en önemli özelliği yapımında kullanılan bademin çiğ (Kavrulmamış) olmasıdır. Çiğ badem trans yağ içermediğinden daha sağlıklı olması buzlu bademi daha da cazip hale getirmektedir. Buzlu bademin lezzeti kullanılan bademe bağlıdır. Bademin cinsi ne kadar iyi ve kaliteli olur ise buzlu badem de bir o kadar lezzetli ve güzel olur.

Buzlu bademin yapımı ile ilgili en zor işlem çiğ bademin kabuklarının soyulması işlemidir. Özellikle bu işlem biraz emek ve zaman istediğinden soyulması için pratik yöntemlere başvurmak gerekir. Buzlu badem Türk mutfağına ait olmayan bir lezzet olsa da Türk halkı tarafından severek tüketilmektedir. Pek çok insanın severek tükettiği buzlu badem sayesinde hem bu faydalı kuru yemiş sağlıklı bir şekilde tüketilmektedir. Böylece insanlar bademin pek çok faydasından istifade edebilmektedir.

Buzlu badem için gerekli malzemeler
Buzlu Badem Nasıl Yapılır?

Buzlu bademin yapılışı son derece kolaydır. Bunun için ilk yapmanız gereken şey bademlerin kabuklarının soyulmasıdır. Bademlerin kabukları iki şeklide soyulabilir. Birinci yöntem bademin kavrulması diğer yöntem ise bademlerin suda bekletilmesidir. Fakat buzlu bademin özelliği nedeniyle kabukları suda bekletilerek soyulur.

Bunun için bademleri bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökerek yaklaşık yarım saat boyunca bu suyun üzerinde bekletin. Daha sonra bademleri sıcak sudan alın ve tek tek kabuklarını soyun. Bademlerin tümünü soyulması işlemi bittikten sonra derin bir kâse hazırlayın. İçerisine şekilli buzları yerleştirin. Üzerine ise bademlerden dilediğiniz kadar ilave ederek hemen servis edin ya da buz kalıplarının içerisine vişne suyu doldurup bunları dondurarak iki renkli buz ile de servis yapabilirsiniz. Tatlı sevenler için buzlu badem farklı şekillerde de servis edilebilir. Örneğin buzlu bademin üzerine pudra şekeri dökerek de yenilebilir. Ayrıca şekilli buz kaplarından yararlanarak hazırladığınız buzlar ile buzlu badem daha şık görünebilir. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }