{ "title": "Bal Badem Tatlısı", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Bal-Badem-Tatlisi-35.jpg", "date": "20.01.2024 08:15:11", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "
Bal badem tatlısı, şerbetli tatlı tariflerin içerisinde bulunan hafif kıvamı ile ağızlar da dağılan bir tariftir. Evde vakit kaybedilmeden kolaylıkla hazırlanan bu güzel lezzet herkes tarafından sevilen bir lezzet olma özelliğine sahiptir. Hem görünümü ile oldukça farklı bir şekilde olması ile hem de yapılışı ve ağızlarda dağılan kıvamı ile oldukça sevilen bal badem tatlısının yapılışını beraber inceleyelim;

Bal badem tatlısı için gerekli malzemeleri
Şerbeti için
Bal badem tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle margarini iyice eriterek bir kabın içerisine alın. Daha sonra içerisine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek bu karışımı iyice çırpın. Toz şeker kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tüm malzemeleri birbirine katın. Hazırlamak istediğimiz hamur kulak memesi kıvamında olacağı için hamurumuzu yoğurmaya başlar iken unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hazır hale getirdiğiniz hamuru bir süreliğine dinlenmeye bıraktıktan sonra diğer taraftan da bir fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serin. Hamurunuz da ceviz büyüklüğü kadar bir parça alarak önce yuvarlayın daha sonra yassı bir şekil vererek irmiğin içine de gezdirip iyice bulayın. Fırın tepsisine dizdiğiniz bu hamurların hepsini hazır hale getirdikten sonra daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan bal badem tatlısının şerbeti için bir tencere içerisine toz şeker ve suyu ekleyerek ocağın üzerine bırakın. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyunu da ekleyerek iyice kaynatın. Daha sonra pişmiş olan hamurlarınızı şerbetin içerisine koyarak bir süre dinlenmeye şerbetini çekmeye bırakın. Üzerini istediğinize göre badem gibi yemişler ile süsleyerek servise hazır bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }