{ "title": "Badem Yağı Zararları", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Badem-Yagi-Zararlari-11.jpg", "date": "19.01.2024 04:24:14", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Badem yağı zararları, vitamin ve mineraller bakımından son derece zengin olan badem yağının yanlış kullanımı halinde faydadan ziyade birtakım zararları beraberinde getirebilir. Bu hususta sağlık açısından düşünüldüğünde badem yağının vücut kapsamında hangi kısma alındığı da önem teşkil eder. Bilindiği üzere badem yağı saç, kaş ve kirpik kısımlarının uzaması ve yoğunlaştırılması amacıyla kullanılır. Hal böyle olunca vücudun herhangi bir organına kullanıldığında aşırı tüylenme meydana getirir. Badem yağının zararları içerisinde yer alan bu durumun dikkate alınması istenmeyen tüylerin oluşumunu engeller. Diğer yandan iyi şartlar altında muhafaza edilmeyen badem yağı saç, kirpik ve kaşa uygulandığında kıl köklerinin kopmasına ortam hazırlayıp bu alanlara zarar verir. Ayrıca, deriyi tahriş ederek cilt döküntüsüne yol açar. Kirpiğe uygulanan badem yağının uzun süre bekletilmesi ile göz derisi bu yağı emerek etkilenir. Bu durum gözde yanma, kızarıklık, kaşıntı ve bulanık görmeye sebep olur. Badem yağı içerisine katkı maddesi ilave edilip vücudun herhangi bir kısmına aşırı miktarda uygulandığında cilt alerjik reaksiyon gösterebilir. Öte yandan bebek, çocuk, açık yaraları olan insanlar ve hamilelerin badem yağı kullanımı yapması zararlıdır. Cilt ve kıl kökleri olarak badem yağının uygulanacağı alanın kirli olması gözenekleri kapattığı için hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Aksine akne ve yağ oluşumuna ortam hazırlayıp kıl kökünü güçsüzleştirir. Badem yağının içerisinde bulunduğu şişenin kapağının açık bırakılması bakteri oluşumuna etkendir. Bu nedenle enfeksiyona maruz kalmamak için açık kapaklı ürün kullanımı uygulanan nokta üzerinde sağlık sorunu oluşturur.

Badem yağı zararlarından kurtulmanın yolları

Organik, üretim tarihi yeni olan son kullanma tarihi geçmeyen badem yağı kullanılmalıdır. Söz konusu bu yağın içerisinde kesinlikle farklı bir katkı maddesi olmamalıdır. Bununla birlikte yüksek sıcaklık ve rutubetli alanda badem yağı muhafaza altına alınmamalıdır. Serin bir ortamda saklanmalıdır. Öte yandan badem yağı ambalaj kapağı sürekli kapalı tutulmalıdır. Ayrıca, salata ve çorbalara kullanılan badem yağını azaltmak mide bulantısını ve ishal durumunu önleyecektir.
" } ] }