{ "title": "Badem Unu", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Badem-Unu-53.jpg", "date": "19.01.2024 01:22:30", "author": "Aslı KURT", "article": [ { "article": "
Badem Unu, genelde badem tozu ile karıştırılır. Badem ununu kurabiye, ekmek ve pasta yapımında kullanmak mümkündür ve badem unu ile yapılan ekmekler pasta gibi lezzetli olur. Badem unu genelde 60 ile 80 lira arasında satılır. Badem unu bazı tariflerde buğday unu yerine de kullanılabilir. Fakat badem ununun pahalı olması nedeniyle fazla tercih edilmez. Badem unu oldukça pahalı olabilir. Fakat evde kendi imkânlarımız ile badem unu yapmak mümkündür. Evde yapacağımız badem unu için güzel ve iri bademler yerine daha ucuz olan ufak çiğ bademler tercih edilebilir. Bademlerin ufak ve çiğ olması hazırlanan ekmek ya da kekin lezzetini değiştirmez.

Badem Unu Hazırlamak İçim Malzemeleri
Badem Unu Nasıl Yapılır?

Badem unu için önce 250 gram bademi kaynar suyun içine koyun. Sonra bademleri yaklaşık 25 dakika kaynar su içerinde bekletin. Bademler kaynar suyun içerisinde kabuklarını bırakmaya başlar. 25 dakika sonra bademlerin üzerinde kalan kabukları eliniz ile bademden ayırın. Bademleri bir süzgeç yardımı ile süzün ve hemen kâğıt bir havlu üzerine serip bademlerin kurumasını bekleyin. Kuruyan bademleri un haline getirmek için mutfak robotuna alalım ve un haline gelene kadar ufalayalım. Daha sonra badem ununu geniş bir tepsi içine döküp 15 dakika daha kurumasını bekleyelim.

Badem Unu Lezzetli Midir; Daha önce buğday unu ile yapmış olduğunuz bir tarifi badem unu ile yaparak iki tarifin arasındaki farkı görebilirsiniz. Eğer mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız badem unu ile harika lezzetler ortaya çıkaracağınızı unutmayın. Size badem unu ile yapabileceğiniz lezzetli bir kek tarifi vereceğiz.

Badem Unu ile Vişneli Beyaz Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeleri
Badem Unu ile Vişneli Beyaz Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Daha sonra karışımın üzerine yumurtaları kırın ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından kabın içerisine tuz ve vanilya tozunu ekleyin. Başka bir kabın içerinde badem unu ve buğday ununu karıştırın. Ardından bu karışımı tereyağı karışımına yedirin. Kabın içerisine önce vişneleri, ardından da çikolatayı ekleyin. Daha sonra karışımı kek kabının içerisine güzelce dökün. Daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirip servis edebilirsiniz. Kekin piştiği anlamak için kürdan da kullanabilirsiniz. Kekin içerine sokup çıkardığınız kürdan temiz ise kekiniz pişmiş demektir.
" } ] }