{ "title": "Badem Tatlısı", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Badem-Tatlisi-85.jpg", "date": "21.01.2024 12:37:13", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "Badem tatlısı, damaklar da bırakmış olduğu enfes tat ve kıvam ile herkesin severek yiyeceği hafif bir lezzet olan tatlı tarifidir. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan badem tatlısı diğer tatlıların yanı sıra içerisindeki malzemeler arasında bulunan badem ile daha güzel bir kokuya ve tada sahiptir. Şerbetli tatlıların arasında bulunan bu enfes lezzet ile servisleriniz daha hafif mükemmel ve doyulmayan bir tada sahip olmaktadır.

Badem tatlısı için gerekli olan malzemeleri
Badem tatlısı şerbeti için
Badem tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle margarini eriterek bir kabın içerisine alın ve yumurta ekleyerek çırpmaya başlayın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak bir köşeye bırakın. Daha sonra içerisine sıvı yağı da ekleyerek karıştırın ve içerisine irmik ve pudra şekerini ekleyerek hamur haline getirerek yoğurmaya başlayın. Daha sonra hamurunuzun içerisine çekilmiş olan bademleri ve Hindistan cevizini de ekleyerek yoğurmaya başlayın ve unu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. En son olarak da kabartma tozu, vanilin ve toz mayayı hamurunuzun içerisine ekleyerek iyice yoğurun ve üstünü nemli bir bez ile örterek bir süre dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parça aldığınız hamurdan yassı bir şekil vererek fırın tepsisine dizin. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz tatlınız pişerken diğer taraftan da şerbeti hazırlayabilirsiniz. Bir tencere içerisine toz şeker ve suyu ekleyerek ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu da ekleyerek bir süre daha kaynatıp artık tatlınızın üzerine dökebilirsiniz. İyice şerbeti çeken tatlınızı badem ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }