{ "title": "Badem Nasıl Soyulur", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Badem-Nasil-Soyulur-67.jpg", "date": "21.01.2024 05:35:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Badem Nasıl Soyulur, badem çoğunlukla Akdeniz bölgesinde ekilerek yetiştirilen sert kabuğa sahip olan meyve grubunda yer almaktadır. Genellikle badem çerez olarak iç kısmı kullanılmaktadır. Badem kabuğundan çıkarıldığı zaman içi incecik kahverengi bir zar ile örtülüdür. Özellikle badem omega-3 ve çok yüksek oranlarda faydalı olan birçok mineral içermektedir. Bunun için insan sağlığı açısından badem tüketmek son derece faydalıdır. Ayrıca kilo verme konusunda yardımcı olan badem içini ara öğünlerde yaklaşık 10 adet tüketmek kişiye tokluk hissi vermektedir. Badem kişinin diyet yapmasını daha kolay bir hale getirir. Badem yemeklerde, tatlılarda, kurabiye çeşitlerinde ve keklerde çiğ olarak kullanılabilir. Özellikle badem içini tatlılarda ya da yemeklerde kullanmak istiyorsanız üzerindeki zarın soyulması gerekmektedir. Bademin üzerindeki zarı soyulmadığı taktirde tatlıda ve yemekte acı bir tat bırakmaktadır.

Badem En Kolay Şekilde Nasıl Soyulur? Derince geniş bir tencerenin içerisine kaynamış sıcak suyu koyalım, daha sonra içine bademleri atalım ve yaklaşık olarak 15- 20 dakika kadar suyun içerisinde bekletelim. Sıcak suyun içinde bekletilen bademlerin üzerindeki ince kahverengi kabuklar bu bekleme süresinin sonunda yumuşayacaktır. Sudan çıkardığımız bademleri daha sonra el yardımı ile kolaylıkla soyabilirsiniz. Bu yöntem ile kolaylıkla kabuklarını çıkardığınız bademleri iyice kurulayın ve ardından istediğiniz yemek, tatlı, kek ve kurabiyenin içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bademin kabuklarını soyduktan sonra eğer isterseniz rondodan geçirip toz haline getirdikten sonra da cam bir kavanozun içinde güvenle saklayabilirsiniz.

Kabuklarını soyduğunuz bademleri saklamak için mutlaka rutubetsiz bir ortam seçmelisiniz. Ayrıca bademleri saklayacağınız cam kavanozun kuru olması ve bademlerin iyice kurutulması kaldırdığınız zaman küflenmemesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Eğer bademi kısa bir süre zarfında tüketecekseniz kabuğunu soyma işleminden sonra buzdolabında kabın içinde saklayabilirsiniz. Fakat daha uzun vadeli bademleri saklamayı planlıyorsanız buzdolabı poşetlerine dilediğiniz miktarlarda koyarak buzluk ya da derin dondurucunun içinde saklayabilirsiniz. Bademlerin kabuklarını soymak için diğer yönteme benzeyen bir teknik daha paylaşmak istiyorum. Tencerenin içine suyu ve bademleri koyalım ardından ocağın üzerine alalım ve kaynamasını bekleyelim. Su kaynadıktan sonra bademleri süzgeçe alıp üzerine soğuk su gezdirelim. Bademin kabarmış olan zar kabuğunu kolaylıkla soyabilirsiniz. Daha sonra havlu kâğıt ile kurulayıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
" } ] }