{ "title": "Badem Nasıl Soyulur", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Badem-Nasil-Soyulur-67.jpg", "date": "21.01.2024 05:35:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Badem Nasıl Soyulur, badem çoğunlukla Akdeniz bölgesinde ekilerek yetiştirilen sert kabuğa sahip olan meyve grubunda yer almaktadır. Genellikle badem çerez olarak iç kısmı kullanılmaktadır. Badem kabuğundan çıkarıldığı zaman içi incecik kahverengi bir zar ile örtülüdür. Özellikle badem omega-3 ve çok yüksek oranlarda faydalı olan birçok mineral içermektedir. Bunun için insan sağlığı açısından badem tüketmek son derece faydalıdır. Ayrıca kilo verme konusunda yardımcı olan badem içini ara öğünlerde yaklaşık 10 adet tüketmek kişiye tokluk hissi vermektedir. Badem kişinin diyet yapmasını daha kolay bir hale getirir. Badem yemeklerde, tatlılarda, kurabiye çeşitlerinde ve keklerde çiğ olarak kullanılabilir. Özellikle badem içini tatlılarda ya da yemeklerde kullanmak istiyorsanız üzerindeki zarın soyulması gerekmektedir. Bademin üzerindeki zarı soyulmadığı taktirde tatlıda ve yemekte acı bir tat bırakmaktadır.