{ "title": "Badem Nasıl Kavrulur", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Badem-Nasil-Kavrulur-68.jpg", "date": "21.01.2024 20:16:53", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Badem Nasıl Kavrulur; Bademleri kavrulmuş olarak yemek daha zevklidir. İster tuzlu ister tuzsuz olarak pastalarda keklerde besin değeri yüksek ve E vitamini içeren bademleri tüketmemiz sağlığımız için tüketmek gerektiğini bilirsiniz. Özellikle çocuklar için çok faydalı olan bademi marketlerden çok pahalıya alana kadar kendiniz alarak evde kavurabilirsiniz. Bademi kavurmak üstelik çok kolay ve zevkli bir işlem. Çocuklar genellikle yararlı yemen gerekir derseniz bir atım kaçar yemek istemezler. Fakat evde çocuklarla birlikte badem kavurduğunuz zaman çok zevkli gelecek ve çocuklarınız artık bademi seven bir çocuk hatta yine ondan yapalım mı? Seslerini duyar olacaksınız. Pastaların üzerini ballı bademle kaplayarak hazır pasta görünümü verebilirsiniz.

Badem Nasıl Kavrulur Malzemeleri
Badem Nasıl Kavrulur Nasıl Yapılır?

Bademleri tepsiye dökünüz. Üzerine suyu dökerek iyice karıştırılır ve un eklenerek yeniden karıştırılır. Unu karıştırırken bu sizi tedirgin etmesin bu görüntü pişirildiği zaman unlu olmayacaktır. Un eklendikten sonra iyice her yerine bulaştıktan sonra 180 derece ısınmış fırına sürülür. Arada bir çıkarıp karıştırılan bademleri fırında 40 dakika kadar kavrulması gerekmektedir. İstenirse bademlerin tuz miktarını artırır veya azaltabilirsiniz. Kolesterolü olan kişiler hiç tuz atmayabilir.
" } ] }