{ "title": "Badem İçi", "image": "https://www.badem.gen.tr/images/Badem-Ici-97.jpg", "date": "22.01.2024 00:34:02", "author": "Burcu ÖZÇELİK DURU", "article": [ { "article": "
Badem İçi, kışın yapraklarını döken badem sıcak iklimi sever. Badem bol miktarda vitamin, mineral ve protein içerir. İçinde çok miktarda E vitamini ve zengin yağ asitleri barındırır. E vitaminiyle birlikte badem çok güçlü bir antioksidan etkisi yaratır. Badem yerken tüketilen miktara dikkat etmek gerekir. Çünkü 100 gr badem günlük almanız gereken yağ oranının %75 tamamlar. Günde 25 gr ya da 15 adet civarı tüketilmesi yeterli olur. Badem kalorisi yuksek bir yemiştir. Dikkatli tuketilmesinde fayda var. Çiğ tüketilen badem içi hemen hemen hiç tuz içermezken, kavrulmuş işlenmiş badem içi bol miktarda tuz içerir. Badem alerjiye neden olabilir. Badem tatlı ve acı badem olarak iki çeşit yetişir. Acı bademden badem yağı üretilir ve yemeklerde kullanılmakla birlikte, bayanların sac güzelliği ve cilt güzelliğinde de kullanılır. Tatlı badem çiğ olarak tüketilir. Badem içi bağışıklık sisteminin ihtiyacı olan alkali açısından çok zengin bir besindir. Bademin içeriğinde bulunan manganez ve bakır enerji üretimi için metabolizmayı destekler. Bağırsak hareketlerini arttırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Antibiyotik içeren ilaçlar kullanılıyorsa badem tüketmeden önce doktorunuza danışın, çünkü badem içeriğinde manganez bulunduğu için antibiyotik ilaçların etkilerini yok edebilir. Aşırı miktarda tüketim mide bulantısı, kusma gibi tepkimeler verebilir. Bu durum içinde bulunan E vitamininden kaynaklanır.

Badem İçinin Faydaları Nelerdir?
" } ] }